|
Oprogramowanie dla firmy i inne. |
| Autor |
Wiadomość |
cipojsza

Distro: Kubuntu 6.10
Kernel: 2.6.13-oci2.mdk
Procesor: Athlon 1,7
Płyta główna: Asus A7N8X
Karta graficzna: gForce FX
Karta dźwiękowa: SB
RAM: 512MB
|
Wysłany: Pon 26 Gru, 2005 10:08
|
|
|
faktycznie u mnie po uruchomieniu xinetd dziala, ale to PCLinuxOS stary juz bo instalka przed rokiem ale ...
Napisz czy xinetd dobrze Ci sie uruchamia, Troop np uruchamial na pewno pod linnexem, poczekaj na niego, niech sie wypowie. |
_________________ jestem sobie takim malym rzeznikiem z trojmiasta
http://tickers.TickerFact.../f245/event.png |
|
|
|
 |
TrooP

Distro: LinnexOS 0.95
Kernel: 2.6.10-oci7
Karta dźwiękowa: Sound Blaster 128
|
Wysłany: Wto 27 Gru, 2005 16:14
|
|
|
Żeby LeftHand się uruchomił muszą być spełnione dwa główne warunki,
1) uruchomiona usługa xinetd
2) odpowienio ustanowione prawa dostępu do folderów i plików. I tutaj niestety LeftHand się nie popisał i jest to kompletnie zjechane. Jakie foldery jakie prawa mają mieć ustawione napisane jest na forum LeftHand - trzeba poczytać i pozmieniać chciaż nie do końca to działało z tego co pemiętam.
Najprościej i najniebezpieczniej jest ustawić pełne prawa do wszystkich folderów jakie są w katalogu instalacji Lefthand łącznie z tym katalogiem dlatego najlepiej lefthand zainstalować w katalogu głównym . |
|
|
|
 |
wilk1961
Distro: PCLinuxOS
Kernel: 2.6.27.31.tex5
Procesor: Athlon XP 2000+
Płyta główna: ASRock K7VT4-4X
Karta graficzna: MX 440
Karta dźwiękowa: Zintegrowana AC 97
RAM: 1024 DDR
Komputer stacjonarny
|
Wysłany: Wto 27 Gru, 2005 19:03 Lefthand MK w LinnexOs
|
|
|
Lefthanda MK zainstalowałem w katalogu /home/linnex i jego ścieżka wygląda tak /home/linnex/LHMK-2.5, prawa nadałem dla wszystkich, xinetd uruchamia się prze starcie linuxa,
baza danych LefthandDB zainstalowana jest w katalogu /home i ma też prawa dla wszystkich.
Nie wiem czy to ważne ale w edytorze konfiguracji skryptów inicjalizujących - KSysV w oknach poziomów działania-stop- 0,1,2,6 usługa xinetd jest zatrzymana tzn semafor jest na czerwono, xinetd w tych oknach ma nr 50.
Może tu należy coś pozmieniać.
[ Dodano: Sob Gru 31, 2005 8:03 am ]
Wreszcie uruchomiłem Lefthanda MK.
A oto jak to zrobiłem:
zainstalowałem z MDK LE 2005 pakiet RPM Libstdc++6-3.4.3-7mdk.i586rpm, poprzez Synaptica zainstalowałem pakiety - perl-Net-Telnet 3.03-6tex, telnet-client-krb5 1.3.6-1tex, telnet-server-krb5 1.3.6-1tex.
Po kliknięciu na Lefthand MK ruszyła księgowa.
Nie jestem pewien czy należy instalować wszystkie te paczki które podałem ale dostałem kiedyś podpowiedż z firmy Lefthanda aby doinstalować libstdc++so.6, co do telnetu to skorzystałem z forum Lefthanda na którym Kolega TrooP zasięgał porad co do uruchomienia.
Nie znam się jeszcze dobrze na Linuxie i czy ktoś mógłby podpowiedzieć coś na temat konieczności instalowania tego wszystkiego?
Za informację z góry dziękuje! |
|
|
|
 |
Ratman

Distro: Gentoo 2006.0
Kernel: 2.6.15-gentoo-r1
Procesor: 2xCeleron 1GHz
Płyta główna: MS-9105
Karta graficzna: ATI Radeon 9700
Karta dźwiękowa: SB Live!
RAM: 1GB
|
Wysłany: Pon 09 Sty, 2006 19:21
|
|
|
Podobno dziś-jutro nowa wersja LHMK
Jakoś mało wiarygodne ale zawsze
Druga dobra wiadomość - pod wine 0.9.* daje się bezproblemowo ostatniego Płatnika zainstalować łącznie z SDWI (wybierając oczywiście środowisko Win2000 najmarniej przy instalacji - ale potem chodzi w natywnym 98 ) - jeden ficz: hasła nie są hashowane
Teraz temat bo potrzebuję pomocy:
Muszę dokonać konwersji bazy w formacie .gdb z InterBase'a do Firebirda - wiem, że ODBC i OOo itd, itp, ale w bazach jestem noga kompletna - ktoś może pomóc, bo na LH to próżne starania - no za kasę to zrobią - nie pytajcie ile
Update:
LeftHand znowu lachę położyło na swoich klientów, tym razem lacha się pokazała w osobie p. Mariusza Gonery (jeśli ktoś zna niech no tam powie parę miłych słów człowiekowi ) i jego forumowych obiecanek-macanek --- naobiecywał, naobiecywał, a klienci sobie pomacali
Update-update
No jest nowa już jakies parę dni - narazie nie widzę problemów, może w dalszej pracy
[ Dodano: Nie Sty 15, 2006 10:28 pm ]
| TrooP napisał/a: | | Hmm... ja używam LeftHanda w dwóch firmach i nie mam żadnych problemów poza reklamami, bo używam wersji darmowej. Aktualizacje jak dla mnie są wystarczająco częste i poprawiają dużo błędów. Powiem szczerze, że jeszcze nie miałem najmniejszego problemu podczas pracy z programem, chociaż obsługuje głównie usługi więc nie używam zbyt zaawansowanych funkcji magazynowych. |
Nie usunąłeś reklam
[ Dodano: Sro Sty 18, 2006 1:17 am ]
| Ratman napisał/a: |
Muszę dokonać konwersji bazy w formacie .gdb z InterBase'a do Firebirda - wiem, że ODBC i OOo itd, itp, ale w bazach jestem noga kompletna - ktoś może pomóc, bo na LH to próżne starania - no za kasę to zrobią - nie pytajcie ile |
Dobra, już se poradziłem |
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice |
|
|
|
 |
sefar
Distro: Ubuntu
Procesor: Pentium D
Płyta główna: MSI
Karta graficzna: Intel
Karta dźwiękowa: Intel
RAM: 1GB
Komputer stacjonarny
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 12:07
|
|
|
Czy ktoś mógłby pomóc w obsłużeniu oprogramowania dla firm BizMaster pod distro Ubuntu? Zmagam się z nim już trochę i mimo że działa pod Wine to nie mogę go zmusić do drukowania. Próbowałem drukować przez LPR ale nic to nie daje. W tym oprogramowaniu drukowanie jest trochę ważne (faktury itp) więc bardzo liczę na pomoc
Nie chciałbym wracać do Windowsa żeby uruchomić to jedno oprogramowanie.
Dodam jeszcze że w momencie drukowania to oprogramowanie nie pokazuje żadnego okienka błędu tak jakby wszystko poszło gładko ale mogę co najwyżej wydrukować pustą stronę.
Mam nadzieje że ktoś pomoże mi. |
| Ostatnio zmieniony przez sefar Wto 01 Gru, 2009 12:13, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
KrzysieQ
Moderator Samozwańczy Administrator

Distro: PCLinuxOS 2010
Procesor: Intel Core i5
Płyta główna: Gigabyte GA-P55A-UD3
Karta graficzna: GeForce 8400 GT
Karta dźwiękowa: Intel HD Audio
RAM: 4GB DDR3
Komputer stacjonarny
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 13:43
|
|
|
Przypuszczalnie szybciej znajdziesz pomoc na forum Ubuntu.
Tu zajmujemy się distrem PCLinuxOS i jego forkami |
|
|
|
 |
|
|